Cookie / süti kezelés
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy az mimama-konyhaja.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
Tudjon meg többet...
Elfogadom
Nem fogadom el
Telefonszám: 06 (1) 371-5253 |

Magyaros étterem 2019-ben?

Mindannyiunk életében vannak olyan alkalmak, amikor prominens vendéget kell fogadnunk külföldről. Fontos üzleti partner, rég látott családtag, gyerekkori levelezőtárs – a cél közös: szeretnénk szép emlékké tenni a vele töltött időt, ennek pedig szinte kötelező része a magyar kultúra bemutatása is. A gasztroélmény minden városlátogatásnak fontos része. A kétezres évek elejéig viszont gyakran előfordult, hogy a vendéget inkább egy frissen nyitott olasz vagy indiai étterembe kísérték. A „magyaros étterem” sokszor kissé avítt hangulatot és zsíros, csípős ételeket jelentett. Vajon változott valami az elmúlt néhány évben?

A magyaros éttermek és a gasztroforradalom

2010 márciusában egy gondos munkával létrehozott étterem Magyarországon elsőként megkapta az egyik legrangosabb vendéglátóipari elismerést, a Michelin-csillagot. Ezt az időszakot a magyar gasztroforradalom koraként szokták emlegetni. A magyarországi éttermek megmutatták, hogy itthon is helye van a hatalmas szakértelmet, precíz alapanyag választást és nagy fegyelmet igénylő vendéglátásnak. A fine dining, a fúziós gasztronómia, a degusztációs menü vagy a street food fogalma ma már nem ismeretlen itthon sem.

A nemzetközi trendekhez azonban nem volt könnyű felnőni. A hatalmas adagokat kínáló, gulyást, pacalt, bélszínt felszolgáló helyek sokáig tartották magukat. A falatnyi fine dining menük és az óriási méretű rántott húsok közönsége egyre jobban elszakadt egymástól, és alig néhány olyan hely maradt, ahol igazán finom gulyáslevest, halászlét, pörköltet ehetünk. Ezt az űrt szerettük volna kelenföldi magyaros éttermünk megnyitásával betölteni.

Azt az utat követjük, amelyet őseink követtek

„Nem őseinket kell követni, azt kell követni, amit őseink követtek.” – ez az idézet akár a Mimama Konyhája jelmondata lehetne. Amikor a magyaros konyhát választottuk, úgy gondoltuk, nem ülünk fel a “gulyásromantika” fekete vonatára, hanem teljesen visszatérünk a gyökerekhez. A lehető legjobb alapanyagból, a legjobb tudásunk szerint készítjük az ételeinket. Nem kocsikerékből készült gyertyatartókkal és fapadokkal idézzük meg a csárdák hangulatát, hanem azzal tisztelgünk a magyar vendéglátás előtt, hogy otthonos, de elegáns és igényes helyet teremtünk.

Kiemelkedő magyar bor kínálatunk, gondosan válogatott, magyar hozzávalókból összeállított, de a nemzetközi trendeknek is megfelelő magyaros étlapunk és tágas, szépen kialakított belső tereink teszik a Mimama Konyháját minden alkalomra jó választássá.

Lezser és elegáns? Igen!

A magyaros éttermek általában két okból voltak népszerűek. Egyrészt ezeken a helyeken egy kicsit mindenki elengedhette magát, senki nem érezte kötelezőnek az állig gombolt ing és nyakkendő viselését, másrészt az étlap lehetővé tette, hogy a vendégek egy kis bepillantást nyerjenek a magyar gasztronómiai hagyományokba, vagy éppen felelevenítsék a házias ízek élményét.

Nincs ez másképp éttermünk esetében sem. A különbség csak annyi, hogy mi ebből a hangulatból csak a legjobbat szerettük volna megtartani. Lezser, mégis kellemesen elegáns, tradíciókhoz hű, mégis trendekhez alkalmazkodó éttermet vizionáltunk. Amikor pedig egy esküvő előtt végignézünk a feldíszített teraszunkon, vagy egy céges konferencia után külföldi partnereink visszajelzéseit hallgatjuk, úgy érezzük: sikerült. Valóban így van? El kell hozzánk jönni és kipróbálni!