Cookie / süti kezelés
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy az mimama-konyhaja.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
Tudjon meg többet...
Elfogadom
Nem fogadom el

Étel ajánlataink

Ételkínálatunk

A.  PRÉMIUM ÉTELEINK

Előételek

100%-os tisztavérű szabadtartással nevelt mangalicából készült előételek

    • 60 hónapos érlelésű aranyszalaggal kitüntetett sonkatál sárgadinnyével, házi kenyérrel
    • Kóstolótál: töpörtyű, disznósajt, parasztkolbász, kenőmájas 6 hónapos érlelésű mangalicasonka,
      kerti zöldségekkel, birsalmasajttal
    • Saját húshasznú magyartarkából készült tatár beefsteak
    • Hortobágyi palacsinta tanyasi csirkéből, paprikás mártással
    • Hideg libamáj zsírjában, lilahagymával, házi kenyérrel
  1. Levesek
    • Saját, húshasznú magyartarkából készült húsleves cérnametélttel
    •  100%-os szabadtartású mangalicából készült gulyásleves házi csipetkével
    • Gyöngytyúk erőleves fürjtojással
    • Fácán eszencia saját húsával, csigatésztával
    • Borjúraguleves burgonyagombóccal
    • Vargányakrémleves mozzarellával
  1. Főételek

100%-os tisztavérű szabadtartással nevelt mangalicából készült ételek

    • Cigánypecsenye (mustáros mangalica tarja, „kakastaréj”)
    • Vasi pecsenye házi tépett gombucával
    • Rántott mangalica karaj
    • Disznótoros (véres hurka, májas hurka, sütőkolbász)
    • Mangalicapörkölt
    • Zöldfűszeres göngyölt malaccsászár

Saját, húshasznú magyartarka üszőből készült főétel

    • Vörösboros marhapörkölt pásztortarhonyával

Saját, húshasznú magyartarka tejes borjúból készült főételek

    • Borjú bécsi szelet
    • Borjúpaprikás tojásos galuskával, fejes salátával

 

Tanyasi szabadtartású szárnyasból készült főételek

    • Cserépedényben főtt kakaspörkölt túrós csuszával, szalonnapörccel
    • Tanyasi jércemell vajas zöldségekkel, puliszkával
    • Rozmaringos libamell burgonyafánkkal, fahéjas szilvaraguval
  1. Halételek
    • Bajai halászlé vegyesen (ponty, harcsa) gyufatésztával
    • Rántott harcsafilé
    • Harcsapaprikás kapros-juhtúrós sztrapacskával
    • Tengeri halakból készült extra haltál (tintahal, rák, fekete kagyló, Szent Jakab kagyló)

 

  1. Köretek
    • „Rosejbli” (házi sültburgonya),
    • Jázmin rizs
    • Hagymás törtburgonya, petrezselymes burgonya
    • Galuska (tojásos galuska, juhtúrós sztrapacska)
    • Grillezett zöldségek (cukkíni, padlizsán, gomba, lilahagyma, paprika)
    • Friss leveles saláta tökmagolajjal, tokaji málnaecetes öntettel
    • Görög saláta
    • Coleslaw saláta

 

  1. Mimama házi savanyúságai
    • Céklás káposzta, csalamádé, csemege,- kovászos,- svéd uborka, káposztával töltött paprika,
      házi vegyes savanyúság (paradicsom, karfiol, gyöngyhagyma)
    • Tejfölös uborkasaláta
  1. Desszertek
    • Mimama háziasan készült lekváros palacsintái
      (sárgabarack, málna, áfonya, csipkebogyó, eper, meggy, szeder, szilva, birs)
    • Házi rétes (almás, túrós, meggyes) kézműves vanília fagylalttal
    • Meleg túrógombóc édes tejföllel
    • Szamos sütemény variációk
      (csokis marcipán, málnás csokoládé mousse, Eszterházy, Királylány (cukormentes)
      Vegán trópusi álom, málnás túró tortácska, mandulás-vaníliás szelet)

 

B. EXTRA ÉTELEINK

 

  1. Előételek
    • Kóstolótál (Esterházy sonka, füstölt tarja, parasztsonka, 6 hónapos érlelésű mangalica sonka,
      töpörtyűkrém) kerti zölségek, házi kovászos kenyér
    • Padlizsánkrém olivás chiabatta kanapén
    • Tokaji kacsamájpástétom narancsos lilahagyma lekvárral, házi kaláccsal
    • Kacsamell szeletek friss saláta ágyon, birsalmasajttal
    • Füstölt lazactatár, kerti zöldségekkel, pirítóssal
    • Zöldfűszeres Camembertkrém tésztakosárkában

 

  1. Levesek
    • Újházi tyúkhúsleves csigatésztával
    • Marhahúsleves májgaluskával
    • Tárkonyos sertésraguleves burgonyagombóccal
    • Mustáros lencsegulyás füstölt oldalassal
    • Vadraguleves erdeigombákkal
    • Mentás málnakrémleves kókuszos túrógömbökkel
    • Paradicsomleves sajtos omlettel
    • Fokhagymakrémleves Camembert kockákkal
    • Őszibarack krémleves mascarpone habbal
    • Cherrys meggyleves tejszínhab rózsával
    • Zsenge zöldborsó krémleves vajas galuskával
    • Brokkolikrémleves grissinivel

 

  1. Főétel
    • Grillezett lazac steak juhtúrós polentával, citrommártással
    • Tőkehalfilé tempura tésztában, házi sültburgonyával, Remulade mártással
    • Bazsalikomos sajtkrémmel töltött csirkemell jázmin rizzsel gránátalma ecetes friss kevert salátával
    • Birkapörkölt
    • Vörösboros marhapörkölt
    • Mézes-dijoni mustáros sertés flekken
    • Rántott sertés karaj
    • Cigánypecsenye (sertés tarja, „kakastaréj”)
    • Mátrai borzas szelet fűszeres tejföllel, reszelt sajttal
    • Wellington sertés szűzpecsenye
    • Grillezett kecskesajt balzsamos salátával, málnaöntettel
    • Zselicerdei áfonyás vadragu erdeigombákkal, burgonyafánkkal
    • Vega válogatás:
      rántott Trappista, gomba, szezámos bundás karfiol házi sültburgonyával, tartármártással
    • Cukkíni rőzse sokmagvas bundában, jázmin rizzsel, füstölt sajtmártással

 

  1. Desszert
    • Tiramisu
    • Diós-mákos-mézes palacsinta vörösboros szilvaraguval
    • Somlói galuska tejszínhabbal, csokiöntettel
    • Raffaello túrógömbök eperraguval
    • Szamos sütemény variációk
      (csokis marcipán, málnás csokoládé mousse, Eszterházy, Királylány (cukormentes)
      Vegán trópusi álom, málnás túró tortácska, mandulás-vaníliás szelet)

 

„C. KLASSZIKUS ÉTELEINK

 

  1. Előételek
    • Mascarponés tonhalkrém kerti zöldségekkel, pirítóssal
    • Kecskesajt mousse birsalma velővel
    • Grillezett  cukkínitekercs juhtúrós töltelékkel

 

  1. Levesek
    • Ököruszályleves csigatésztával
    • Erőleves májgaluskával
    • Tákonyos sertésraguleves burgonyagobóccal
    • Paradicsomleves sajtos omlettel
    • Fokhagyma krémleves Camembert kockákkal
    • Őszibarack krémleves mascarpone habbal
    • Cherrys meggyleves tejszínhab rózsával
    • Zsenge zöldborsóleves vajas galuskával

 

  1. Főételek
    • BBQ csirkecomb kemencében sütve „rosejbli”-vel Coleslaw salátával
    • Gomolyával töltött pulykamell mogyorós bundában
    • Magyaróvári sertéskaraj (sonkával, gombával, sajttal csőben sütve), rizi-bizivel
    • Garnélás-paradicsomos spagetti, parmezán forgáccsal
    • Erdeigombás-tejszínes penne, csirkemell csíkokkal

 

  1. Vegetáriánus/ vegán ajánlat
    • Rántott Trappista házi hasábburgonyával, tartármártása
    • Zöldségek sokmagvas köntösben (karfiol, cikkíni, gomba) tartármártással
    • Grillezett Camembert jázmin rizzsel, áfonya öntettel
    • Szezámos sajtnyárs sárgadinnyés salátával
    • Zöldséges pirított tészta, tofu kockákkal, kesudióval
    • Házi aszalású paradicsommal készült olivás -bazsalikomos garganelli

 

  1. Desszertek
    • Máglyarakás
    • Császármorzsa házi lekvárral
    • Tejespite barack ízzel
    • Rizskoch házi lekvárral
    • Vargabéles házi lekvárral
    • Hideg túrógömbök mandulába forgatva, eperöntettel