Ahhoz, hogy az esküvő életre szóló emlék legyen, minden apró részletre figyelni kell, így az esküvői előételekre is. Sokan úgy gondolják, ez a legkevésbé jelentős tényező, pedig nem így van. Az esküvői előételek megnyitják az ünnepi menüsort, ezekből már lehet következtetni arra, a pár milyen ételeket válogatott össze. Így mindenképp érdemes ennek figyelmet szentelni.
Természetesen itt is rengeteg kérdés merül fel. Milyen az ideális előétel? Több fogásból álljon vagy egy látványos legyen? A hagyományos magyar konyhának megfelelően készüljön, vagy lehet egy kicsit játszani az ízekkel?
Hagyományos vagy újragondolt?
A magyar esküvőkön még mindig hódítanak a tradicionális magyar ételeket. Egy igazi lagziból nem maradhat ki a húsleves, a rántott hús és a töltött káposzta. Ezek az ételek azért olyan népszerűek, mert a legtöbb vendég szereti őket, így biztosan senki sem marad éhes. Arról nem is beszélve, hogy az alkoholt is felszívják, ezért nyugodt szívvel lehet koccintani egy kiadós vacsora után.
Egyre többen kísérleteznek a konyhaművészet új irányaival is. Gyakran különleges alapanyagokból készülnek a fogások, mint például avokádó, tengeri herkentyűk, fürjtojás vagy chia mag.
Ennek ellenére a modern gasztronómia kedvelői is gyakran hagyományos magyar fogásokat választanak, csupán szeretik a felturbózott megoldásokat. Így nem ritka, hogy például a töltöttkáposzta újszerű alapanyagokból készül, vagy különleges tálalásban kerül az asztalra. Így mindenki jól jár, hiszen az ízvilág megmarad, mégis frissesség és a trendekkel való haladás sugárzik a menüből.
Esküvői előétel választás
Az előétel választásnál van néhány szempont, amit érdemes lehet figyelembe venni:
-
Ha tudjuk, hogy a meghívott vendégek valamilyen ételallergiában szenvednek, kellemes meglepetést okozhatunk nekik azzal, ha mentes ételekkel is készülünk. Ennek köszönhetően anélkül élvezhetik a különleges ízeket, hogy a kellemetlen következményekkel számolniuk kellene.
-
Egyre többen döntenek a vegetáriánus vagy vegán táplálkozás mellett. Rájuk is érdemes gondolni, ha a menüt állítjuk össze.
-
A túl különleges alapanyagok is okozhatnak csalódást. Nem érdemes túlságosan “extra” alapanyagokat választani, hiszen a násznép tagjai nem biztos, hogy szeretni fogják ezeket. Inkább törekedjünk arra, hogy minőségi legyen, de a kaviárt hagyjuk meg máskorra.
Természetesen ügyelnünk kell arra is, hogy az előétel valóban előétel legyen. Azaz felesleges ötféle fogást felszolgálni vagy hatalmas adagokkal készülni, különben a főételig jóllaknak a vendégek. A desszertet pedig akár meg sem kóstolják!
Ha az étel már megvan
Akkor még egy fontos pont maradt, amit meg kell találni: a helyszín.
A Mimama Konyhája esküvői helyszínként is megállja a helyét. Akár 100 fő befogadására is alkalmas, elegáns teremmel és a polgári esküvő helyszínéhez is ideális terasszal várjuk a házasodni vágyókat.
Fontos számunkra, hogy az esküvő valóban megfeleljen az Ön elképzeléseinek, így a díszítés csak Önön múlik. Különleges kérések esetén is igyekszünk segítséget nyújtani.
Kiváló minőségű alapanyagokból, kifinomult technikával készítjük az esküvői menüt is. Az eredmény pedig: hagyományos ízvilágú ételek, egy kis extrával!
Ha különleges esküvőt szeretne, nálunk a helye!