Cookie / süti kezelés
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy az mimama-konyhaja.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
Tudjon meg többet...
Elfogadom
Nem fogadom el

Az egyedülálló esküvői menü összeállításának titkai

Az esküvői menü összeállítása az esküvőszervezés egyik meghatározó pontja. A nagy napon felszolgált fogások kiválasztásán nagyon sok múlik. Egyrészt képet ad arról, hogy milyen is a pár. Másrészt pedig a vendégek számára az ízletes, változatos ételek nagyon sokat hozzátesznek az esküvőhöz.

Ennek ellenére ez a feladat gyakran fejtörést okoz az ifjú párnak. Az eltérő életkorú, eltérő ízléssel rendelkező, adott esetben különböző helyekről származó vendégek igényeit kell kielégíteni bizony kemény dió.

Bár alapvetően nincs két egyforma menü, ahogy két egyforma pár vagy esküvő sem, van néhány általános szempont, amelyek segítséget jelenthetnek az ételek kiválasztásánál. Nézzük, melyek ezek!

 

Hagyományos esküvői ételek

Magyarországon az esküvői menü elmaradhatatlan része a húsleves, a töltött káposzta és a rántott hús. Szerencsére azonban ma már több lehetősége van a házias ízek kedvelőinek. A legtöbb esküvői helyszín külön ételsort biztosít ilyen esetekre, de akár egyedi igények alapján összeállított menüsort is választhatunk.

Sok esküvőn szolgálnak fel előételként tatár beefsteaket vagy velős pirítóst, ám legtöbbször mégis ragaszkodnak a levesekhez. Ezek közül a legnépszerűbb az Újházy tyúkhúsleves vagy a marhahúsleves. Ritkábban gulyásleves is kerülhet az asztalra.

A pörkölt szinte kötelező eleme az esküvőknek, ezt általában különböző vegyes tálak kísérik. Különböző sült húsok, rántott zöldségek, sajtfélék találhatóak meg ezeken. Köretként leggyakrabban a hasábburgonyát, a rizst vagy a zöldségköretet választják mellé. Ezek mellé természetesen savanyúság is párosulhat.

Természetesen az esküvői menü legjobban várt része az esküvői torta, mely mindig a pár ízlésétől függ. Ezek mellett rengetegféle aprósüteményt is szoktak felszolgálni.

 

Különleges esküvői menü

Egyre több pár dönt úgy, hogy szakít a hagyományokkal, és különleges ételeket szolgálnak fel a rendezvényen. Ezek nem megszokott alapanyagokból készülnek, vagy épp nem jellemzőek az esküvőkön.

Az ifjú pár dönthet úgy, hogy a megszokott előételek helyett sajttálat, gyümölcstálat vagy szendvicseket kínálnak a vendégeknek. Közkedvelt például a pástétom, de akár a tengeri herkentyűk is részesei lehetnek az ünnepi asztalnak.

A főételek esetén jöhetnek a rendkívüli húsok, mint például a vadhúsok, a halak, a szűzérme, a különleges gombafélék, zöldségfélék. A vendégek igényeit figyelembe véve előfordulhat, hogy vegetáriánus vagy vegán ételek is szerepelnek az étlapon.

A hagyományos desszertek helyett egy extravagáns esküvőn a torta helyett csokiszökőkúttal, gyümölcstállal, fánkokkal vagy muffinokkal találkozhatunk.

 

Ha házias ízeket szeretne…

A Mimama Konyhájánál örömmel látjuk vendégül a házasodni vágyó párokat és a násznépet. A helyszín Kelenföld zöldövezetében található, amely nyugalmas helyszínt biztosít az eseményhez. A terasz polgári szertartásokra is alkalmas.

Igyekszünk megfelelni a pár minden igényének, hogy valóban felejthetetlenné tegyük számukra a nagy napot. Kedves, összeszokott személyzetünk gondoskodik arról, hogy minden simán menjen.

Ételeink házias ízei abszolút passzolnak a hagyományos esküvőkhöz, de a különleges ízvilág és a nem hétköznapi alapanyagok akár a különlegességet kereső párok számára is megfelelőek lehetnek.

 

Élje át álmai esküvőjét a Mimama Konyhájában!