Szenteste napján sokan még délelőtt egy utolsó rohanásra indulnak, hogy beszerezzenek néhány hiányzó apróságot, díszítik a karácsonyfát, vagy épp lázasan kutatják a tavaly elcsomagolt égősort. A háziasszonyok és a család is alig várja, hogy végre asztalhoz üljön és lakmározzon egy jót. Ugyanez a helyzet karácsony mindkét napján. Megérkezik a vendégsereg korgó gyomorral, alig győzik kivárni, hogy - karácsonyi előételek híján - belemeríthessék kanalukat az első fogásba. Bizony, az ünnepek nagyrészt az evésről szólnak, legalábbis a felnőttek számára.
Ha át szeretnénk ugrani a kínos perceket, amíg türelmetlenül várja a vendégsereg a főételek tálalását, készítsünk egyszerű előételeket.
Az előétel szerepe egy menüsorban
Egy finom előétel karácsonykor is megadja a vacsora hangulatát. Felkészíti az ízlelőbimbókat és csillapítja az éhséget, vagy épp meghozza az étvágyat. Lényegében így vagy úgy, de a vendégeket az asztal köré gyűjti. Az sem elhanyagolható előny, hogy egy pohár finom borral és néhány falat könnyű étellel, melyet gyorsan lehet szervírozni, időt nyer a háziasszony is a főételek elkészítéséhez.
Rendezvényeken vagy éttermekben is ilyen céllal tálalnak fel előételeket a vendégeknek. A menüsor felvezetésére hivatottak, hozzájárulnak az otthonosság érzésének kialakulásához is.
Karácsonykor is nyitva
Azokat, akik nem szeretnék az ünnepeket főzéssel tölteni, karácsonykor is nyitott ajtóval várjuk a kelenföldi éttermünkben. A XI. kerületben található Mimama Konyhájában hamisítatlan, tradicionális magyar ételeket készítünk válogatott, minőségi alapanyagokból. Karácsonyi ajánlatukban többek között szerepel a töltött káposzta, a halászlé, a rántott pontyfilé is, melyekre rendelést is felveszünk.
Fő- és előételeink is olyan kiváló minőségű alapanyagok felhasználásával készülnek, melyekből bátran kerülhet az ünnepi asztalra. Hagyományosan készült, házias ételek, melyeket séfünk - aki nem mellékesen a magyar ételek specialistája - nagy gondossággal készít, hogy a karácsony valóban a jó ételekről, a jó társaságról és az együttlét öröméről szólhasson.
Karácsonyi előételek
Karácsonyi előétel ajánlatunkban olyan fogások kaptak helyet, mint a
-
szárazon érlelt 50 hónapos mangalica sonka sárgadinnyével
-
parasztsonka kóstolótál friss kenyérrel
-
mangalica kolbász és fehér szalámi tál, mangalica szalonnával és zöldségekkel
-
hideg kacsamáj zsírjában
-
tatárbifsztek idényzöldségekkel
-
cézár saláta
-
sajttál szőlővel, dióval és aszalt gyümölcsökkel
Éttermünk hangulata tökéletesen ötvözi az otthon nyugalmát az igényességgel és a letisztultsággal, emellett barátságosságal, kedvességgel, nyitott szívvel várjuk a hozzánk betérőket.
Asztalfoglaláshoz bátran ajánljuk az oldalunkon található naptárat, itt azonnal látható, hogy a kiválasztott dátumra/időpontra van-e szabad asztalunk. A foglalás időpontja mellett az érkező vendégek számát is megadhatják, így munkatársaink könnyen megtalálják az Önöknek leginkább megfelelő asztalt.