Cookie / süti kezelés
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy az mimama-konyhaja.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
Tudjon meg többet...
Elfogadom
Nem fogadom el

Karácsonyi előételek, ízletes fogások

Szenteste napján sokan még délelőtt egy utolsó rohanásra indulnak, hogy beszerezzenek néhány hiányzó apróságot, díszítik a karácsonyfát, vagy épp lázasan kutatják a tavaly elcsomagolt égősort. A háziasszonyok és a család is alig várja, hogy végre asztalhoz üljön és lakmározzon egy jót. Ugyanez a helyzet karácsony mindkét napján. Megérkezik a vendégsereg korgó gyomorral, alig győzik kivárni, hogy - karácsonyi előételek híján - belemeríthessék kanalukat az első fogásba. Bizony, az ünnepek nagyrészt az evésről szólnak, legalábbis a felnőttek számára. 

Ha át szeretnénk ugrani a kínos perceket, amíg türelmetlenül várja a vendégsereg a főételek tálalását, készítsünk egyszerű előételeket.

Az előétel szerepe egy menüsorban

Egy finom előétel karácsonykor is megadja a vacsora hangulatát. Felkészíti az ízlelőbimbókat és csillapítja az éhséget, vagy épp meghozza az étvágyat. Lényegében így vagy úgy, de a vendégeket az asztal köré gyűjti. Az sem elhanyagolható előny, hogy egy pohár finom borral és néhány falat könnyű étellel, melyet gyorsan lehet szervírozni, időt nyer a háziasszony is a főételek elkészítéséhez. 

Rendezvényeken vagy éttermekben is ilyen céllal tálalnak fel előételeket a vendégeknek. A menüsor felvezetésére hivatottak, hozzájárulnak az otthonosság érzésének kialakulásához is.

 

Karácsonykor is nyitva

Azokat, akik nem szeretnék az ünnepeket főzéssel tölteni, karácsonykor is nyitott ajtóval várjuk a kelenföldi éttermünkben. A XI. kerületben található Mimama Konyhájában hamisítatlan, tradicionális magyar ételeket készítünk válogatott, minőségi alapanyagokból. Karácsonyi ajánlatukban többek között szerepel a töltött káposzta, a halászlé, a rántott pontyfilé is, melyekre rendelést is felveszünk.

Fő- és előételeink is olyan kiváló minőségű alapanyagok felhasználásával készülnek, melyekből bátran kerülhet az ünnepi asztalra. Hagyományosan készült, házias ételek, melyeket séfünk - aki nem mellékesen a magyar ételek specialistája - nagy gondossággal készít, hogy a karácsony valóban a jó ételekről, a jó társaságról és az együttlét öröméről szólhasson. 

Karácsonyi előételek

Karácsonyi előétel ajánlatunkban olyan fogások kaptak helyet, mint a

  • szárazon érlelt 50 hónapos mangalica sonka sárgadinnyével

  • parasztsonka kóstolótál friss kenyérrel

  • mangalica kolbász és fehér szalámi tál, mangalica szalonnával és zöldségekkel

  • hideg kacsamáj zsírjában

  • tatárbifsztek idényzöldségekkel

  • cézár saláta

  • sajttál szőlővel, dióval és aszalt gyümölcsökkel

Éttermünk hangulata tökéletesen ötvözi az otthon nyugalmát az igényességgel és a letisztultsággal, emellett barátságosságal, kedvességgel, nyitott szívvel várjuk a hozzánk betérőket.

Asztalfoglaláshoz bátran ajánljuk az oldalunkon található naptárat, itt azonnal látható, hogy a kiválasztott dátumra/időpontra van-e szabad asztalunk. A foglalás időpontja mellett az érkező vendégek számát is megadhatják, így munkatársaink könnyen megtalálják az Önöknek leginkább megfelelő asztalt.