Cookie / süti kezelés
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy az mimama-konyhaja.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
Tudjon meg többet...
Elfogadom
Nem fogadom el
Esküvői ételek: így válasszon!

Esküvői ételek: így válasszon!

Az esküvői ételek a nagy nappal kapcsolatos teendők listáján előkelő helyet foglalnak el. Ez pedig nem véletlen: a finom falatok gondoskodnak arról, hogy mindenki jókedvűen kezdje az éjszakába nyúló mulatozást. Ha a vendégek nem laknak jól, mert kivetnivalót találnak az ételek minőségében, ízében, akkor egy rossz emlékként könyvelhetik el magukban az eseményt.

Az ifjú párnak többféle szempontot kell mérlegelnie az ételek kiválasztásánál. A cél, hogy mindenki jóllakjon, viszont egy több száz fős esküvő esetén ez nem olyan könnyű feladat. Néhány szempontot mérlegelve viszont megkönnyíthetjük a választást.

 

Hagyományos esküvői fogások

Bár még mindig hódít a leves-főétel-desszert szentháromsága az esküvőkön, egyre több pár variálja meg az esküvői menüt. Így előfordulhat, hogy többféle főfogás közül válogathatunk, esetleg a leves helyett hideg előételeket tálalnak fel.

Levesek közül egyértelműen a húsleves viszi a prímet. Egy esküvőről pedig szinte elmaradhatatlan a pörkölt és a töltött káposzta. A főfogás általában tálak formájában érkezik az asztalra, amelyek rántott húst, rántott sajtot, rántott zöldségeket, vegyes köretet, esetleg salátát tartalmaznak.

Desszert tekintetében a legtöbben ragaszkodnak a monumentális esküvői tortákhoz, ezekhez pedig édes aprósüteményeket kínálnak. Természetesen az évek során ez is rengeteget változott, manapság például nem ritka, ha a “torta” muffinokból vagy éppen fánkokból épül fel.

 

Esküvői ételek egy kis csavarral

Az esküvő szervezésekor nem feltétlen kell ragaszkodnunk a hagyományokhoz. Szerencsére egyre több pár vállalja fel, hogy egy kis csavart visznek a menübe, ezzel kedvezve a vendégeknek.

Bár egy ekkora volumenű esemény tervezésekor nagyon nehéz mindenki igényeit figyelembe venni, mégis törekedni kell arra, hogy a nagy átlag ízléséhez passzítsuk az ételeket. Épp ezért itthon tartott esküvőknél jó választás lehet a magyar gasztronómia. Persze itt sem kell leragadni az alapmegoldásoknál. Jöhetnek a különleges alapanyagok, az egyedi megoldások.

Természetesen a különlegesség sosem mehet a tökéletes minőség rovására, a látványos tálalás pedig sosem teheti tönkre az ételt.

 

Ha nem akar mellélőni…

A Mimama Konyhájánál a hagyományos magyar konyha ízeivel, ugyanakkor kiváló minőséggel várja a házasodni vágyókat. Nálunk megszokott alapanyag a mangalica sonka, a tejes-borjú vagy épp a magyar tarka.

Esküvői helyszínünk Kelenföldön, zöldövezetben található, így ideális helyszín a nyugodt, családias eseményekhez. Éttermünkben sor kerülhet a polgári szertartásra, az esküvői vacsorára, a lagzira - vagy akár mindháromra!

Mivel tudjuk, hogy mennyire fontos ez a nap egy pár életében, ezért igyekszünk maximális támogatást nyújtani a feladatokban, illetve rugalmasságot tanúsítani az egyedi igények terén.