Az esküvői ételek a nagy nappal kapcsolatos teendők listáján előkelő helyet foglalnak el. Ez pedig nem véletlen: a finom falatok gondoskodnak arról, hogy mindenki jókedvűen kezdje az éjszakába nyúló mulatozást. Ha a vendégek nem laknak jól, mert kivetnivalót találnak az ételek minőségében, ízében, akkor egy rossz emlékként könyvelhetik el magukban az eseményt.
Az ifjú párnak többféle szempontot kell mérlegelnie az ételek kiválasztásánál. A cél, hogy mindenki jóllakjon, viszont egy több száz fős esküvő esetén ez nem olyan könnyű feladat. Néhány szempontot mérlegelve viszont megkönnyíthetjük a választást.
Hagyományos esküvői fogások
Bár még mindig hódít a leves-főétel-desszert szentháromsága az esküvőkön, egyre több pár variálja meg az esküvői menüt. Így előfordulhat, hogy többféle főfogás közül válogathatunk, esetleg a leves helyett hideg előételeket tálalnak fel.
Levesek közül egyértelműen a húsleves viszi a prímet. Egy esküvőről pedig szinte elmaradhatatlan a pörkölt és a töltött káposzta. A főfogás általában tálak formájában érkezik az asztalra, amelyek rántott húst, rántott sajtot, rántott zöldségeket, vegyes köretet, esetleg salátát tartalmaznak.
Desszert tekintetében a legtöbben ragaszkodnak a monumentális esküvői tortákhoz, ezekhez pedig édes aprósüteményeket kínálnak. Természetesen az évek során ez is rengeteget változott, manapság például nem ritka, ha a “torta” muffinokból vagy éppen fánkokból épül fel.
Esküvői ételek egy kis csavarral
Az esküvő szervezésekor nem feltétlen kell ragaszkodnunk a hagyományokhoz. Szerencsére egyre több pár vállalja fel, hogy egy kis csavart visznek a menübe, ezzel kedvezve a vendégeknek.
Bár egy ekkora volumenű esemény tervezésekor nagyon nehéz mindenki igényeit figyelembe venni, mégis törekedni kell arra, hogy a nagy átlag ízléséhez passzítsuk az ételeket. Épp ezért itthon tartott esküvőknél jó választás lehet a magyar gasztronómia. Persze itt sem kell leragadni az alapmegoldásoknál. Jöhetnek a különleges alapanyagok, az egyedi megoldások.
Természetesen a különlegesség sosem mehet a tökéletes minőség rovására, a látványos tálalás pedig sosem teheti tönkre az ételt.
Ha nem akar mellélőni…
A Mimama Konyhájánál a hagyományos magyar konyha ízeivel, ugyanakkor kiváló minőséggel várja a házasodni vágyókat. Nálunk megszokott alapanyag a mangalica sonka, a tejes-borjú vagy épp a magyar tarka.
Esküvői helyszínünk Kelenföldön, zöldövezetben található, így ideális helyszín a nyugodt, családias eseményekhez. Éttermünkben sor kerülhet a polgári szertartásra, az esküvői vacsorára, a lagzira - vagy akár mindháromra!
Mivel tudjuk, hogy mennyire fontos ez a nap egy pár életében, ezért igyekszünk maximális támogatást nyújtani a feladatokban, illetve rugalmasságot tanúsítani az egyedi igények terén.