Itt az ideje, hogy egy kicsit előtérbe helyezzük a konyhaművészet elfeledett remekeit.
Magyar előételek csak tiszta forrásból
Kelenföldi éttermünk megalapításakor az volt a célunk, hogy olyan tisztelettel mutassuk be a magyar konyha vívmányait, amennyire csak lehetséges. Olyan ízeket és fogásokat kerestünk, amelyek mindenkinek ismerősek lehetnek. Ezeket aztán a lehető legjobb, legtermészetesebb, leginkább összeillő alapanyagokból igyekszünk elkészíteni. Elismeréseink azt bizonyítják, hogy ebben valószínűleg sikerrel jártunk.
Ennek a sikernek az egyik titka a megfelelő alapanyag választás, amely a magyar előételek sikeres elkészítésének záloga is. Ezek a fogások általában egyszerűek ahhoz, hogy mégis nemesnek érezzük őket, viszont sok apróságra szükség van. 50 hónapos, szárazon érlelt mangalica sonkatálunk például azért nyerhetett Aranyszalag-díjat, mert valódi, minőségi mintagazdaságból érkezik hozzánk a mangalica és a magyar tarka. Ezek igazi kuriózumok.
Hideg előételek
Az étlapunkon található hideg előételek választékát úgy állítottuk össze, hogy valóban meghozzák az étvágyat és előkészítsék a további élményeket. Ezek az ételek nem eltelítenek, hanem felébresztik az érzékeket, és kedvet csinálnak az ebéd vagy vacsora további részéhez.
A magyar előételek hideg változatait szoktuk külföldi vendégeinknek is ajánlani. Számukra ezek az ételek remekül előkészítik a kissé nehezebb, karakteresebb ízeket.
Meleg előételek – a levesen túl
A meleg előételek alatt még a magyar konyhában sem feltétlenül mindig leveseket értünk. Rengeteg olyan finom ételünk van, amelyet egy aperitifként felszolgált pálinka után jó étvággyal fogyaszthatunk.
Egyik különlegességünk a paradicsommal tálalt, feta sajtos grillezett cukkini igazi fúziós étel: magán viseli a magyaros és törökös jegyeket, de a nemzetközi konyha vonásait is. A szárnyas májjal töltött rántott gombafejek vörösbormártással akár önmagukban is megállnák a helyüket, de ebben a formában még inkább alkalmasak arra, hogy felkeltsék a vágyat a további gasztrokalandok iránt.
Az előételek szerepe az étteremkultúrában
Nem csak azért nem érdemes kihagyni az előételt, mert a könnyű fogások meghozzák az ember étvágyát. Az előétel elfogyasztása azt is segíti, hogy az asztaltársainkra hangolódjunk, elinduljon közöttünk a beszélgetés, és feloldódjanak a gáltásaink.
A meghitt beszélgetés akkor tud kialakulni, ha mindannyian bele tudunk feledkezni az ételbe, és az udvarias formaságok helyett egymásra és az élményre tudunk figyelni. Ehhez nem csak kellemes fogásokkal, hanem rengeteg más aprósággal is készültünk. Belső terünket úgy igyekeztünk kialakítani, hogy nálunk bárki otthon érezhesse magát. Letisztult formákat, lágy színeket és barátságos hangulatot teremtettünk, hogy az ételt a legméltóbb környezetében szolgálhassuk fel.

