Egy magyar ember számára mi más jelenthetné a jó ételt, mint hazai konyhánk kiváló fogásai. Nagymamáink főztjénél, a házias kosztoknál aligha találunk jobbat. A vasárnapi húsleves, az ízletes gulyás, a karácsonyi halászlé mindenki számára kedves ételek. Na de hol találkozhatunk manapság ilyen fogásokkal, és mi teszi ilyen ízletessé őket?
A hazai ízek konyhája
Akik tradicionális ízekre vágynak, éttermünkben megtalálhatják azokat. Különféle házias ételekkel szolgálunk vendégeink számára, melyeket a legkiválóbb alapanyagokból készítünk. Mindezt kellemes hangulatú környezetben fogyaszthatják el, ahol igyekeztünk otthonos érzetet teremteni. Tudjuk, hogy számos magyaros fogás nehéz ételnek bizonyul, ami persze nem mindenkinek kedvező. Számukra a hagyományos ízek könnyedebb fogásokban testesülnek meg.
Éttermünk olyan hagyományos leveseket kínál, mint a szürkeharcsa-halászlé vagy a marhahúsleves. A főételek között találunk például számos mangalica különlegességet, vörösboros szarvaspörköltet vagy akár grillezett lazacot is. A finom levesek és húsételek mellett természetesen megtalálhatóak étlapunkon a legkedvesebb magyar desszertek is. Ilyen például a somlói galuska, a madártej és persze az elmaradhatatlan palacsinta.
A minőségi alapanyagok pótolhatatlanok
A minőségi ételek elkészítéséhez elengedhetetlenek a kiváló, természetes alapanyagok. A színezékek, a különféle ízfokozók teljesen fölösleges adalékok. Nem ezekkel érhetjük el a finom ízeket. A természetes hozzávalókat semmi sem pótolhatja, teljesen más végeredménnyel szolgálnak. Egy kertben termesztett gyümölcs sokkal zamatosabb lesz, mint egy mesterséges környezetben nevelt. Nem utolsó szempont az egészségünk sem, aminek a tartósítószerek és egyéb adalékanyagok csak ártanak.
Konyhánk mindezt szem előtt tartva kizárólag első osztályú alapanyagokkal dolgozik. Mit takar ez pontosan? Például sertésételeink arany szalagos mangalicából, marhaételeink pedig magyar tarkából készülnek. Rántott húsunk alapjául tejes borjú szolgál. Lekvárjaink sem a boltok polcairól kerültek hozzánk, a zöldségek, gyümölcsök pedig mind kertben nevelkedtek.
Ahhoz, hogy jó ételt kapjunk, az is fontos, hogy odaadással, gondos figyelemmel készítsük el. Ha a legjobbat szeretnénk nyújtani, valószínűleg el is érjük azt. Éttermünkben mi is szívünket-lelkünket beleadjuk a sütésbe-főzésbe, hogy a legtöbbet hozzuk ki fogásainkból kedves vendégeink számára.
Jó étel mellé jó ital dukál
A kiváló ételek mellől semmiképp sem maradhatnak el a jó kis házias italok. Ki ne imádná a házi készítésű szörpöket, amiknek nyomába sem léphetnek a boltiak? A bodzától az áfonyán keresztül a csipkebogyóig mindenféle szörppel szolgálunk vendégeinknek.
Ha már magyaros ízekről beszélünk, a kiváló magyar borokról sem feledkezhetünk meg. Hazánk rendkívül gazdag szőlőfajták tekintetében, így nem nehéz minden étel mellé megtalálni a hozzá illő bort. Éttermünkben számos hazai neves pincészet boraival találkozhatnak vendégeink: tokajival, egrivel, villányival, mórival és csopakival egyaránt.
Ha kiváló házias fogásokra vágyik, látogasson el a Mimama Konyhájába, és élvezze Ön is a magyar konyha ízeit!