Cookie / süti kezelés
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy az mimama-konyhaja.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
Tudjon meg többet...
Elfogadom
Nem fogadom el

Meleg előételek: a gyomrunkat és szívünket is melegítik

Ha meleg előételekre gondolunk, az első, ami biztosan beugrik, az a leves. Ezzel nincs is semmi gond, hiszen ki ne szeretné az aranysárga tyúkhúslevest, a különleges hagymakrémlevest vagy a lélekmelengető sütőtökkrémlevest?

Bár sokan azt gondolják, hogy az előételek fogyasztása igazából úri huncutság, nem kell, hogy lemondjunk erről a szokásról a tévhitek miatt. Az előételnek megvan a menüsorban betöltött szerepe. Ha szeretnénk egy igazán laktató vacsorát, akkor semmiképp se hagyjuk ki a menüsorból!

Ha nem rajongunk a levesekért, akkor sem kell elcsüggedni, manapság már számos alternatívája van a meleg előételeknek, amelyek nem csak finomak, de tökéletes megalapozói az étkezésnek. Nézzük ezeket!

 

Az előételek szerepe

Az előétel nem véletlen kapott helyet az asztalon. Célja, hogy meghozza az étvágyat és megágyazzon a soron következő fogásoknak. Ez a menüsor felvezetője, amely képet ad arról, hogy milyen típusú ételekkel találkozhatunk a vacsoraasztalnál.

Épp ezért, ha előételekről beszélünk, akkor nem szabad nagy adagokra gondolni. Bár valamilyen szinten feladatuk, hogy csillapítsák az éhséget, mégsem arra találták ki őket, hogy jóllakjunk velük. Akkor érdemes bevetni, ha például egy különleges eseményre készülünk, és szeretnénk, ha a család vagy a vacsoravendégek a hosszadalmas időtöltés során is tudnának csipegetni.

Nem szabad összekeverni a száraz süteményekkel, különböző rágcsálnivalókkal. Bár léteznek hideg előételek, azok közé a sajttálak, zöldségtálak, pástétomok, felvágottak, tésztából vagy tengeri herkentyűkből készült hidegtálak sorolhatóak. Meglepő lehet, de a szendvics is az előételek közé tartozik.

 

Tipikus meleg előételek

A sajt egy közkedvelt előétel, és nem véletlen. Egyszerű, mégis elegáns, sokak kedvence, és kevés előkészületet igényel. Ha továbbgondoljuk a hagyományos sajttálat, nem nehéz belátni, hogy meleg előételként is telitalálat!

A camembert például igen népszerű sajtféle, amely megsütve, áfonyamártással tálalva bárkit levesz a lábáról. Ugyanakkor sült formában, zöldségekkel kiegészítve is remek fogást lehet készíteni a különböző sajtfélékből.

Nálunk, magyaroknál az éttermek étlapjain, az előételek között biztosan megtaláljuk a hortobágyi palacsintát, a tatárbifszteket és a különböző disznóságokat (kolbász, szalonna, tepertő, disznósajt).

Az előételek esetén gyakran választanak valamilyen alkoholos italt aperitifként. Ennek célja szintén az étvágygerjesztés, ezért fontos, hogy magas savtartalommal rendelkezzen. A száraz pezsgővel és a különböző, menüsorhoz passzoló borokkal nem lőhetünk mellé. Bár nálunk kedvelt ital a pálinka, magas alkoholtartalmának köszönhetően könnyedén elnyomhatja az ízeket, így ezt érdemes más alkalmakra tartogatni.

 

Előételek a Mimama Konyhájánál

Ha otthona kényelmében is szeretne igazán látványos és különleges vacsorát enni, akkor rendelje meg az ételeket a Mimama Konyhájából! Nálunk nem csak hideg-meleg előételeket, de leveseket, készételeket, frissensülteket, házi savanyúságokat, desszerteket is találhat.

A magyar ízek rajongói vagyunk, de szeretünk kísérletezgetni, túllépni a megszokott dolgokon. Így nem véletlen, hogy nálunk olyan különleges alapanyagok találhatóak, mint a magyar tarka, a tejes borjú vagy az aranyszalagos mangalica. Hisszük, hogy csak kiváló alapanyagból lehet kiemelkedő minőségű fogásokat készíteni!

 

Rendeljen tőlünk!